PRO XS Techniek

HansPRO XS Techniek in Harlingen is opgericht door Hans van der Meer. Het bedrijf heeft drie pijlers: coldstore ontwikkeling – de bouw van koel- en vriescellen-, isolatie systeembouw – dak- en gevelbeplating, staalconstructies – en een zetterij. In de zetterij wordt het plaatwerk dat nodig is om een pand af te werken op maat gemaakt.

Opslag van duizenden panelen

Van der Meer is in 1998 in zijn geboorteplaats Franeker voor zichzelf begonnen als zelfstandig installatiemonteur. Begonnen met een eenmanszaak groeide hij door naar een bv, die vanaf 2011 PRO XS Holland heette. In 2018 is het bedrijf verhuisd naar Harlingen omdat er meer bedrijfs- en kantoorruimte nodig was. Zo beschikt PRO XS Techniek over een grote hal waar gemiddeld 17.5 duizend m2 aan panelen is opgeslagen, evenals een ruime voorraad koel- en vriesdeuren van Cool iT en EMS.

Grote vraag supermarktketens

PRO XS Techniek heeft veel grote klanten in de retail, zoals Lidl, Spar, Jumbo en Aldi. Door de coronacrisis is er een grote vraag bij supermarktketens naar geconditioneerde opslag. Omdat PRO XS Techniek alles in eigen huis op voorraad heeft kan het bedrijf snel schakelen. Bij spoedreparaties is PRO XS Techniek in Nederland binnen 4 uur ter plekke. Als er gebouwd moet worden, bijvoorbeeld een koel- of vriescel, kan PRO XS Techniek daar twee dagen tot drie dagen na het eerste telefoontje mee beginnen.

Intensief dagelijks gebruik

Een koelcel kan op elke gewenste locatie en wijze worden gebouwd. Het aantal vierkante meters maakt niet uit. Schuine muren of daken vormen geen obstakel voor het bouwen van een koelcel. De koelcellen van PRO XS Techniek zijn ontwikkeld voor intensief dagelijks gebruik. Ze worden afgewerkt met zware aanrijdbeveiliging en een schuif- of draaideur van Cool iT of EMS.

Storing- en onderhoudsdienst

PRO XS Techniek beschikt over een eigen storing- en onderhoudsdienst welke 24/7 bereikbaar is. Na oplevering van de nieuwe geconditioneerde ruimte is het mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten. Daarnaast staat onze technische dienst bij storingen en calamiteiten 24/7 klaar.

Vooraf op maat gemaakt

Bij het bouwen van een vriescel werkt PRO XS Techniek met halffabricaten zodat de cel snel in werking kan zijn. Detaillering, stootranden en deuren zijn bij elke vriescel gestandaardiseerd. De bouw van een vriescel kan binnen drie dagen worden gerealiseerd. Vooraf worden alle panelen in de werkplaats van PRO XS op maat gemaakt.

Verschillende lagen

PRO XS Techniek werkt voornamelijk vanuit het concept van een opbouw vriescel. Dit betekent dat de vriescel uit verschillende lagen bestaat. De vloer bestaat niet uit beton maar uit verschillende lagen zodat er sneller gebouwd kan worden omdat de droogtijd korter is. Voor de vloerafwerking kan er gekozen worden voor een RVS vloer met een speciaal ontwikkeld en getest profiel of een epoxy vloer met een antislip profiel.

Duurzaam en energiezuinig

PRO XS Techniek werkt zo duurzaam en energiezuinig als mogelijk. Zo wordt er polyurethaanschuim gebruikt om de geconditioneerde ruimtes te isoleren. Dankzij de toepassing van polyurethaanschuim en A-klasse koelappendages stijgt de isolatiewaarde van de geconditioneerde ruimte, wat resulteert in lagere energiekosten.

Op maat aanleveren

Eén van de specialiteiten van PRO XS Techniek is het ontwerpen en realiseren van gebouwen met dak- en gevelbeplating. Daarbij worden verschillende materialen gebruikt, zoals stalen geprofileerde dakplaten, sandwichpanelen, plankprofielen, aluminium panelen en geprofileerde wandplaten. Op de bouw worden alle materialen op maat aangeleverd, zodat de realisatie zo snel mogelijk kan verlopen. Zo wordt er weinig afval gecreëerd op de bouwplaats. Het milieu wordt hierdoor minder belast.